Masak kuah hingga kuah naik minyak. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kak tie september 28, 2018. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas
Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, .
Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Masak kuah hingga kuah naik minyak. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Kak tie september 28, 2018. Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus.
Masak kuah hingga kuah naik minyak.
Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kak tie september 28, 2018. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Masak kuah hingga kuah naik minyak. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional .
Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas
Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah.
Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, .
Apam Kuah Terengganu : Resepi Apam Berkuah Trengganu Resepi Terbaik. Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Kuih apam berkuah ni asalnya dari negeri terengganu kini dikenali sebagai kuih tradisional . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam .
Kak tie september 28, 2018. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Selalu makan gitu je mana ada makan dengan kuah. Masak kuah hingga kuah naik minyak. Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, .
Kak tie september 28, 2018.
Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, . Masak kuah hingga kuah naik minyak. Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn . Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam . Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus.
Kak tie september 28, 2018. Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus.
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair. Jika di pantai timur terutama di terengganu khususnya dan di beserah juga ada jual apam kuah ni.mmg sedap…dalam .
Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Kepekatan kuah tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.
Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus.
Bahan untuk buat kuah:5 ulas bwg merah2 ulas bwg puteh3sudu kerisikhalia,kunyit,2sudu nyor mesin1sudu kck ketumbar1sudu kck jintan manis2cwn .
Kuah 1 biji bawang besar 1 ulas bawang putih 1 hiris halia 1 hiris lengkuas
Panaskan pengukus, masukkan adunan ke dalam separuh bekas/loyang dan biarkan kembang dahulu baru dikukus.
Ini merupakan kuih kegemaran saya dan suami, dulu masa kecil2 arwah mak selalu buat kuih ni, .